Lappie Lapstok, poppentheater, kinderanimatie, kinderfeestje

De vertelkoffers

 

 

 

Leeftijd? Van 3 t/m 9 jaar

Duur? 10-15 minuten per verhaaltje, 3 verhaaltjes/koffers

Aantal? max. 20 toeschouwers

 

Met haar gitaar, poppen en haar liedjes vertelt Lappie Lapstok zelfgeschreven verhaaltjes.

Over het prinsesje Schrokkebrok dat alle taart van haar vaders verjaardag opat, Vinnie Vinloos die altijd op de bodem van de zee ligt en nooit iets meemaakt en weer een ander verhaaltje over het draakje dat niet kon brullen. Een interactieve vertelling, ingeleid door een liedje van Lappie Lapstok

 

 

Geschikt voor scholen, cultuurcentra, bibliotheken en evenementen. Te boeken per dagdeel, waarbij er doorlopend verhaaltjes verteld worden. Binnen heeft Lappie Lapstok een eigen achtergrond bij. Eventueel wordt het hoekje aangekleed met kleedjes, kussens en buiten incl. retroparasol!

Thema

Een paasverhaal van 15 minuten inclusief liedje voor kinderen van 3 t/m  6 jaar. Hannes de Haas moet 10 paaseieren bezorgen, maar besluit ze zó  moeilijk te verstoppen dat hij ze na Pasen zelf kan opeten. Echter wordt er al snel een ei gevonden door Opa Schildpad. Die weet wel een lief kleinkind om te verrassen met een eitje. Kriekra Kraai vindt al snel het 2e eitje.....  Dan  krijgt Hannes spijt en zoekt snel zijn eitjes. Die zijn echter allemaal verdwenen. Ai, wat nu?

 

Tellen, kleuren en vormen komen voorbij in dit ondeugdende verhaaljte. Geef Lappie Lapstok een vast plekje en laat de kinderen bij haar langsgaan of ze gaat zelf langs de klassen. Bij mooi weer buiten!

Voor de poort van het paleis van de barones, houdt soldaat Hendrik trouw de wacht. De dagen zijn lang... want Patronella de barones krijgt alleen maar post, nooit bezoek. Alle post belandt op een grote stapel, die steeds groter en groter wordt. Om het wachten voor de poort door te komen, brengt Josefien boeken voor Hendrik. Waarom zit de barones altijd zo eenzaam in haar torenkamer en waarom wil ze haar post niet lezen? Zelfs de brief van de prins wilt ze niet openen....  En wat doet Krijn de Harlekijn  eigenlijk met zijn neus tussen de stapel post?

 Een interactieve vertelling waarbij 'geletterdheid' centraal staat. Deze vertelling is daarom ook zeer geschikt voor scholen en bibliotheken.

Voor de leeftijd 4 t/m 8 jaar. 20 minuten inclusief 2 liedjes.