Boomweaving (pimp je boom!)

 

De kinderen versieren een boom! Eerst wordt er een amulet geweefd van kippengaas en gerecyclede stukjes touw in allerlei kleuren. Dit kan ook in een bepaalde vorm geknipt worden. Wanneer dit klaar is versieren de kinderen een toegewezen boom en hangen het amulet eraan vast. Deze activiteit is tijdens de coronacrisis ontwikkeld en bedacht door Lappie Lapstok voor een Cultuurcentrum die  de kinderen tijdens het thuis verblijven een creatieve activiteit aan wilde bieden. Dus zeker een activiteit op gepaste afstand. Dit kan alleen of in tweetallen. Uiteraard is dit ook leuk als creatieve workshop of als activiteit op uw evenement. Je kunt eventueel een wedstrijdelement toevoegen!

 

Leeftijd? Indien samen met een volwassenen, vanaf 4 jaar. Zelfstandig vanaf dat kinderen knoopjes kunnen maken (meestal vanaf 5 jaar). 

Waar? Alle plekken met bomen of dikke palen.

Hoe? Kinderen krijgen alleen of in tweetallen een pakketje om een boom te versieren. Op een evenement hebben we een materialentafel waar ze het materiaal kunnen pakken en gaan de kinderen verspreid op pad, dan kunnen er eventueel pakketjes worden meegegeven met een instructiekaart. Vooraf spreken we goed wat de regels zijn zodat de bomen niet beschadigd worden en niet in de bomen hoeven te klimmen bij het opruimen. U kunt bepalen of u wilt dat wij het gelijk opruimen of dat u het laat hangen. Dit werk kan veilig blijven hangen.

Tijd? Als workshop duurt dit  1.5 uur. Indien een instuifactiviteit is dit afhankelijk van de leeftijd en spanningsboog. Kinderen kunnen 20 tot 90 minuten met het amulet bezig zijn...   De 10 bolletjes touw rond de boom draaien is ook afhankelijk van het aantal kinderen dat meehelpt en de leeftijd.  Bij festivals kunnen bomen over meer kinderen verdeeld worden (bijv. kleinere amuletjes, ieder een paar bolletjes touw)

 

Voor vragen en boeken  klikt u hier.  Hieronder leest u meer over de prijs.

 

 Tarieven

 Voor kinderfeestjes (verjaardag, communie/lente, privéfeest) gelden andere tarieven en minimum aantal uren, ga hiervoor naar Kinderfeestjes.

 

FESTIVAL PRIJS OP MAAT

 

Begeleiding kosten per uur scholen, bibliotheken en jeugddiensten (ma-vr)

 

De materiaalkosten zijn afhankelijk van of er pakketjes worden gemaakt of de kinderen het materiaal van de materialentafel mogen pakken of dat het pakketjes zijn. Bij pakketjes is er meer voorbereiding, zit er een handleiding bij en zit er ruimschoots materiaal in het pakket om het amulet te kunnen weven en uit kleuren te kunnen kiezen. Er wordt dus meer materiaal verbruikt.

 

Indien een materialentafel zijn de kosten  voor

1 boom met 1 weefamulet

1 boom met 2 weefamuletten

 

 Indien pakket voor 1 boom met 1 weefamulet

                                1 boom met 2 weefamuletten

(exclusief eventuele vervoerskosten bij aflevering)

 

 € op maat

 

€ 75, -  p/u

 

 

 

 

 

 

 

 

€ 14,-

€ 18,-

 

€ 17,50

€ 22,50

 

 

Keuze uit:

-       Verschillende kleuren touwen.

-      Ieder krijgt een stuk kippengaas. Werk je met zijn tweeën, dan kun je eventueel beide een amulet maken.

 

Technische fiche:

-       Speeloppervlak:. Afhankelijk van wens, locatie, groepsgrootte

-      Buiten en binnen (indien er binnen dikke palen zijn)

-       45 minuten vooraf aanwezig. Opruimtijd afhankelijk van of we de bomen moeten ontdoen van touw.

 

De prijzen zijn exclusief reiskostenvergoeding en 6% (B) of 9% (NL) btw. Nederlandse scholen en buitenschoolse opvang zijn op maandag t/m vrijdag vrijgesteld van btw.

40 cent per km gerekend vanaf  Westkappele (België) of Krepelstraat, Sluis NL (de kortste route),

Komen wij met 2 personen (festival), 50 cent per km. Voor scholen, bibliotheken en jeugddiensten, de eerste 15 km gratis.