Figure Weaving XL

 

Of het werk mag blijven hangen? Jazeker, met deze activiteit kan iedereen lekker weven en knobbelen... maar je hebt ook nog eens een leuk eindresulataat wat kan blijven hangen. Op grote stroken kippengaas (gespannen tussen bomen of palen) en losse  kippengaas  figuren kunnen de deelnemers vrij weven met gerecyclede gekleurde touwen.  Waar de een eindigt, kan de ander  verder...  Samen weven, ieder aan een kant van het kippengaas is superleuk! Ben jeook zo benieuwd naar het eindresultaat?

Ons aan een thema houden kan natuurlijk ook! Denk aan het thema dieren of vakantie: we tekenen samen een strand vol zomerse taferelen of wie ontwerpt het lekkerste ijsje? Het leuke is dat het voor alle leeftijden geschikt is, jonge kinderen tekenen onderaan, oudere kinderen bovenaan. Zo breng je ook nog de tekenontwikkeling van de leefitjden in kaart. En die gigantische dromenvanger die we met zijn allen hebben gemaakt, hangen we uiteindelijk  in een boom! Wij krijgen er in ieder geval geen genoeg van!

Hoe? Elke klas/leerjaar kan een uur aan het werk werken en aan het einde van de dag heeft u een gezamenlijk werk van de kinderen. Voor een 'vol' resultaat moeten er heel wat klasjes aan werken.

Leeftijd Als workshop enkel voor kinderen die kunnen knopen. Vlaanderen meestal vanaf 6 jaar, in Nederland meestal vanaf 5 jaar i.v.m. het veterstrikdiploma op die leeftijd. Als leerkracht ze dit leren voorafgaand aan de workshop werkt fijn. Evenementen waarbij ouders kunnen helpen vanaf de peuterleeftijd. 

Waar? Geschikt voor binnen én buiten

Hoe? Wij nemen onze aluminium rekken mee of  er wordt een strook kippengaas gespannen tussen 2 bomen of palen. Minimaal om de 3 meter een paal of een boom. Ook worden er grote kippengaas figuren voorzien waar groepjes of duo's aan kunnen werken.  Indien u ervoor kiest tussen palen te weven, zodat het werk zo kan blijven hangen... dient u deze zelf te voorzien en in de grond te plaatsen.

 

Voor vragen en boeken  klikt u hier.