Lappie Lapstok - aanbod voorstellingen.p
Adobe Acrobat document 5.2 MB
Folder aanbod Lappie 2017-2018.pdf
Adobe Acrobat document 26.5 MB

Workshop Theater

 

Duur? 2 uur - 2 uur + 15 min. (afhankelijk van grootte groep)

Leeftijd? vanaf 6 jaar (ook voor tieners)

Hoeveel? idealiter max. 20 kinderen 

Speeloppervlak? min. 25 m2

 

Een workshop waarbij de kinderen kennismaken met toneelspelen of ook wel drama. Dit kan in de vorm van dramaspelletjes, waarbij we eerst lekker tegelijk spelen. We  verplaatsen ons in verschillende  locaties, dilemma’s, personages en emoties. Maar vooral hebben we heel veel lol! We sluiten af met korte sketches die de kinderen voor elkaar opvoeren. Hierbij krijgen de kinderen attributen en wat kledingstukken ter inspiratie.

 

Optie:

Een afsluitend optreden aan het eind is ook mogelijk.  Bijvoorbeeld voor de ouders die de kinderen komen ophalen. Neem gerust ook je broer of zus mee. Max. 15 min.

 

Afsluitend optreden Groen Gehoed

 

Aan de hand van een schilderij van Picasso, een dame met groene hoed, leren de kinderen samen theater te maken. Het verhaal achter dit schilderij wordt vormgegeven  a.d.h.v. drachten in samenspel, improvisatie, rekwisieten, tekst en beweging. Beetje bij beetje komen de kinderen steeds dichter bij de antwoorden op de vragen:

‘Wie is deze dame?’

‘Waarom is ze geschilderd?’

‘Wat gebeurde er daarna met het schilderij?’

 

De kinderen werken uiteindelijk in groepjes  scenes uit, die de levensloop van het schilderij weergeven. Wanneer deze achter elkaar uitgespeeld worden, zijn de leerlingen plots onderdeel van hun eigen voorstelling!  En zijn ze eruit? Is dit schilderij museumwaardig of  moet het maar snel opgeborgen worden op zolder?  

 

 

                                                     Afsluitend optreden De geluksvogel

 

 

 Tarief

 

Voor kinderfeestjes (verjaardag, communie/lente, privéfeest) gelden andere tarieven en minimum aantal uren, ga hiervoor naar Kinderfeestjes.

 

Workshop theater 2 uur incl. presentatie voor elkaar

 

Workshop theater + presentatie voor publiek (+/-15 a 20 min. = afhankelijk van groepsgrootte)

 

Lessenseries/projecten drama zijn mogelijk voor alle leeftijden vanaf 4 jaar!

 

 

€ 150,-

€ 175,-

De prijzen zijn exclusief reiskostenvergoeding 40 cent per km (vanaf Annuntiatenstraat, Brugge B of Krepelstraat, Sluis NL), waarvan de eerste 15 km gratis. Exclusief  6 % btw. Scholen zijn in bepaalde gevallen vrijgesteld van btw.

 Indien u meerdere activiteiten boekt, zijn er soms kortingen mogelijk of is de tijdsduur aan te passen. Informeer hier gerust naar. Eventuele kortingen alleen geldig op dezelfde dag.

 

* Lees hier de aanvullende voorwaarden en download de prijslijst van het volledige aanbod.

 

Voor meer informatie of boeken klik hier.

Liever een volledige voorstelling maken in een paar middagen? Klik hier.