Nieuw

Evenement? Zie hier het aanbod op een rijtje:

Lappie Lapstok evenementenaanbod 2017.pd
Adobe Acrobat document 23.5 MB

Even voorstellen

 

Wie of wat is Lappie Lapstok?

 

Toen ik mijn theaterbedrijfje startte, was er natuurlijk een leuke naam  nodig. Mijn goede vriendin/buurmeisje had in onze kinderjaren het talent om bijnamen voor mij te verzinnen, met name gebaseerd op mijn achternaam Laperdrix*. Ik hoefde er dus zelf alleen nog maar een uit te kiezen om te gebruiken. Lappertje, Lapperflap óf   Lappie Lapstok. Het was geen moeilijke keuze! 

 

Mijn volledige naam is Marisa Laperdrix. Met een Franse vader, een Zeeuwse moeder en een fijne broer, ben ik opgegroeid in Nieuwvliet. Een dorpje aan de kust, waar jaarlijks een  Bonte Avond plaatsvindt. Door van kleins af aan op te treden voor het dorpspubliek, groeide mijn liefde voor zingen en theater.  Met een brede interesse lag het  voor de hand dat ik leerkracht in het basisonderwijs zou worden. Daar zou ik mijn zelfbedachte lessen en projecten uitgebreid kunnen uitvoeren en anderen er hopelijk mee aansteken!

Tijdens mijn studie,  werd ik lid van de toneelvereniging 'De plattelanders'. Na mijn hoofdrol in de musical 'Moulin Rouge' was ik pas echt enthousiast. Samen met Rini Fenijn (Ferini) begon ik verschillende theateracts te verzorgen.  Toen ik later tijdens de opleidingen Docent Drama (Arnhem) en Kunstwetenschappen (Gent) van het kunstwereldje had geproefd, besloot ik dat voor mij toch de combinatie van 'van alles wat', het beste bij mij paste. Eerst nog in combinatie met lesgeven in het basisonderwijs* en begin 2015 besloot ik al mijn tijd en ideeën volledig te wijden aan het verder ontwikkelen van Lappie Lapstok.  Bestaande theateracts en activiteiten, maar ook aangepast aan uw project, feest, opening of festival! Soms in samenwerking met andere Lapstokken. Uw wens is mijn ... plezier! :)

 

Met vriendelijke theatergroet,

 

 

Marisa Laperdrix

 

 

 

* Je spreekt dit uit als 'Laperdrie', wat 'de patrijs' in het Frans betekent.


* Dankzij mijn Nederlands diploma heb ik zowel ruim ervaring bij de kleuters als de bovenbouw (5e en 6e leerjaar) en alles daar tussenin. Met het vak drama heb ik ook ervaring in het middelbaar onderwijs.

 

 

Foto Tim de Backer