Nieuwe voorstelling!

Even voorstellen

 

Wie of wat is Lappie Lapstok?

 

Toen ik mijn theaterbedrijfje startte, was er natuurlijk een leuke naam  nodig. Mijn goede vriendin/buurmeisje had in onze kinderjaren het talent om bijnamen voor mij te verzinnen, met name gebaseerd op mijn achternaam Laperdrix*. Lappertje, Lapperflap óf   Lappie Lapstok. Het was geen moeilijke keuze! 

 

Mijn volledige naam is Marisa Laperdrix. Met een Franse vader, een Zeeuwse moeder en een fijne broer, ben ik opgegroeid in Nieuwvliet. Door van kleins af aan op te treden voor het dorpspubliek, groeide mijn liefde voor zingen en theater.  Daarnaast had ik de interesse in onderwijs. Ik volgde de studie tot leraar basisonderwijs, zodat ik mijn zelfbedachte lessen en projecten uitgebreid zou kunnen uitvoeren en anderen er hopelijk mee aansteken!

Tijdens mijn studie,  werd ik lid van de toneelvereniging 'De plattelanders'. Na mijn hoofdrol in de musical 'Moulin Rouge' was ik pas echt enthousiast. Samen met Rini Fenijn (Ferini) begon ik verschillende theateracts te verzorgen.  Toen ik later tijdens de opleidingen Docent Drama (Arnhem) en Kunstwetenschappen (Gent) even van het kunstwereldje had geproefd, besloot ik dat voor mij toch de combinatie van 'van alles wat', het beste bij mij paste. Eerst nog naast het lesgeven in het basisonderwijs* en begin 2015 besloot ik al mijn tijd en ideeën volledig te wijden aan het verder ontwikkelen van Lappie Lapstok.  Kant en klare theateractiviteiten en verschillende workshops, maar ook activiteiten aangepast  aan uw project, feest, opening of festival! Ik leg zoveel mogelijk de nadruk op zelf ontdekken, verbinding, humor, inhoud en dat alles liefst in een vintage jasje. Dit vanwege mijn liefde voor spullen die al een leven achter de rug hebben, maar  ook zodat ik zo min mogelijk het milieu belast met mijn activiteiten.

 

Uw wens is mijn ... plezier!

 

Met vriendelijke theatergroet,

 

 

Marisa Laperdrix

 

 

* Je spreekt dit uit als 'Laperdrie', wat 'de patrijs' in het Frans betekent.


* Dankzij mijn Nederlandse diploma heb ik zowel ruim ervaring bij de kleuters als de bovenbouw (5e en 6e leerjaar) en alles daar tussenin. Met het vak drama heb ik ook ervaring in het middelbaar onderwijs.