Workshop Theater

 

Duur? 2 uur - 2 uur + 10/20 min. (afhankelijk van grootte groep)

Leeftijd? vanaf 6 jaar (ook voor tieners)

Hoeveel? max. 12 kinderen in een woonkamer.

Tuin of grotere ruimte, maximaal 20.

Speeloppervlak? min. 25 m2

 

Een workshop waarbij de kinderen kennismaken met toneelspelen of ook wel drama. Dit in de vorm van dramaspelletjes, waarbij we eerst lekker tegelijk spelen en daarna de groepjes steeds kleiner maken. We  verplaatsen ons in verschillende  locaties, dilemma’s, personages en emoties. Maar vooral hebben we heel veel lol!

 

Afsluitende opdracht:

Aan de hand van een schilderij van Picasso, een dame met groene hoed, leren de kinderen samen theater te maken. Het verhaal achter dit schilderij wordt vormgegeven  a.d.h.v. opdrachten. Beetje bij beetje komen de kinderen steeds dichter bij de antwoorden op de vragen:

‘Wie is deze dame?’

‘Waarom is ze geschilderd?’

‘Wat gebeurde er daarna met het schilderij?

 

Wanneer de scenes achter elkaar worden gespeeld, zijn de kinderen plots onderdeel van hun eigen voorstelling. En zijn ze er uit? Is dit schilderij museumwaardig of moet het terug op zolder?

 

Optie:

Een afsluitend optreden aan het eind is ook mogelijk.  Bijvoorbeeld voor de ouders die de kinderen komen ophalen. Neem gerust ook je broer of zus mee. Max. 15 min.

 

 Tarief

 

Voor scholen, organisaties, evenementen etc. gelden andere tarieven en minimum aantal uren. Ga hiervoor naar Theater & kinderanimatie of Kunst & Educatie. 

 

Workshop theater met minivoorstelling, 2 uur

en optreden van 15 a 20 minuten (inclusief kostuums)

 

 

€ 175,-

De prijzen zijn excl. reiskostenvergoeding en incl. 6 %  (B) of 9 % (NL) btw. Reiskostenvergoeding 35 cent per km vanaf Westkapelle (B) of Sluis (NL).

 

 

Voor meer informatie of boeken klik hier.