Lappie Lapstok, poppentheater, kinderanimatie, kinderfeestje Brugge, kinderfeestje Gent, kinderfeestje, kinderfeestje West-Vlaanderen, mobiel poppentheater,

Kindertheater

 

Duur? max. 50 minuten
Leeftijd? Familievoorstelling vanaf 5 jaar, schoolvoorstelling van 6 t/m 10 jaar

Maximaal aantal toeschouwers? max. 150 (aantal afhankelijk van locatie)

Geschikt voor theaters, cultuurcentra, scholen, bibliotheken, festivals, etc.

 

Stuk!

De koning van het Land van Pendule heeft de winterwekker per ongeluk stuk gemaakt. Hierdoor duurt de winter al 6 maanden! De Tijdhandelaar twijfelt of het

wel een goed idee was om de mensen zelf de seizoenen te laten regelen. Het is namelijk niet de eerste keer dat er een seizoenwekker is stuk gemaakt. Daarom besluit ze het land 4 uitdagende opdrachten te geven. Enkel wanneer die worden opgelost, krijgt Het land van Pendule een laatste kans en een laatste nieuwe winterwekker.

Daan weet het zeker dat hij deze opdrachten kan volbrengen, want hij wordt later uitvinden. Als hij de winter kan stoppen, hoeft hij niet de allerlaatste boom in het land om te hakken voor haardhout. De boom waar zijn vriend Mees altijd een naast bouwt. Waar is Mees eigenlijk? Daan heeft hem al lang niet gezien...

Daan vertrekt naar Smulstad, Miststad, Stinkstad en Vlamstad. Daar ontdekt hij waarom de mensen aan de wekkers prutsen. Kan hij het land redden van een seizoenloos bestaan?

 

Het thema klimaatverandering in een voor kinderen verhalend en humoristisch jasje. De voorstelling toont hoe luchtvervuiling  invloed heeft op de seizoenen en hoe creatief denken tot oplossingen kan leiden. De poppenspeelster speelt de Tijdhandelaar en brengt daarnaast met haar poppenspel de bestuurders van de eigenwijze steden tot leven. De lades van de kasten zitten vol verrassingen!

Kinderen zijn de uitvinders van de toekomst. Ze mogen daarom deze voorstelling niet missen!

Passend bij thema's: seizoenen, klimaatverandering,  tijd, milieu, gedrag, winter en kerst.

 

Beluister hier alvast 2 van de 4 nummers!


 

Teksten, spel, liedjes: Marisa Laperdrix

Coaching: Johnny de Meyer (schrijven en spel), Joost van den Branden (poppenspel)

Poppen: van hout door Jan Zalud, draak Eva Bellengé

Muziek, muziek- en stemopnames: Olof Sinke, Tim Hoek/ extra stemmetjes: Johnny de Meyer

Kostuums: Eva Bellengé en Marisa Laperdrix

Illustraties: Coen Graphics

Decorontwerp: Marisa Laperdrix m.m.v. Gérard Laperdrix, Corneel Soeting, Simon Pladdet, Coen Graphics

Foto's:  Wacon Images

Techniek: Milo Ploegmaker, Plug in

Beelden trailer: Around Productions, edit trailer door Marisa Laperdrix

Mede mogelijk gemaakt door: Stichting Gravin van Bylandt en het Ledeltheater

Virga Lipman, bedankt voor je hulp bij de aanvragen!

Klimaatverandering

De voorstelling is verhalend, humoristisch en spannend,  maar ook zeker informatief. De voorstelling is bedacht om een  lastig thema bespreekbaar te maken, het is een opening voor een gesprek met kinderen zowel op school als thuis. De 4 opdrachten in de steden zijn gericht op het creatief oplossen van de 4 soorten luchtvervuiling: CO2 uitstoot door consumptie van dierlijke producten, vervoersmiddelen, fabrieken en verbruik van aardgas. Deze hebben als gevolg veranderende seizoenen. Dit wordt niet belerend gebracht door het verhalende en humoristische karakter van de liedjes en de problemen worden meer symbolisch vertaald. Ook worden de verlangens van de mens, waarvan luchtvervuiling een gevolg is, onder de aandacht gebracht.  De lades uit de kast, het spel van de grote pop (de 4 bestuurders van de steden) en de wapens op de vlaggen van de steden spelen hierbij een belangrijke rol.

Er is bewust gekozen voor het uitbeelden van een lange winter, i.p.v. het opwarmen van de aarde... zodat kinderen met een afstandje naar de problemen in de steden kunnen kijken zonder zich bezig te houden met het grotere geheel van klimaatverandering. Het thema wordt passend bij de leeftijd ingevuld. 

Kinderen zijn nog onbegrensd in het creatief denken. Zij kunnen vast en zeker allerlei oplossingen bedenken voor de problemen in de steden. De kinderen hun eigen oplossende kracht laten ontdekken, zorgt bij hen voor een positieve toekomstblik. 

Een inhoudelijke lesbrief voor scholen is aanwezig vanaf september 2020. De voorstelling is dankzij het verhalende en humoristische karakter ook zeer geschikt  om gewoon van te genieten als familievoorstelling!


Scrol hieronder door de lesbrief. Lesbrief downloaden en alle video's bekijken? Klik op het rondje.


Aanvullende duurzaamheidsprojecten voor scholen in Zeeland:

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door: