Theaterklas Oostburg

 

 

Hou je van toneelspelen en lijkt het je leuk om  meer te leren over theater? Geef je dan op voor een gratis proefles toneel!

Voor wie?

Elke donderdag om 16.00 - 17.00 uur: kinderen uit groep 4 en 5 (7 en 8 jaar)* (middenbouw, 12 lessen)

Elke donderdag om 18.00  - 19.00 uur: kinderen uit groep 6, 7 en 8 (9 t/m 11 jaar)* (bovenbouw, 33 lessen)

 

Elk blok leren we wat nieuws en sluiten we af met een klein of groot optreden om onze kunsten te tonen. We gaan aan de slag met improvisatiespelen, teksten, kostuums, theaterbegrippen, mimiek, podiumpresentatie, slapstick en meer...


Waar? In de gymzaal van De Windmaker, Oostburg

 

Eerste les? De eerste les in het nieuwe schooljaar 2018-2019 is op donderdag 20 september.  Heb je nog nooit meegedaan? Dan is dit een gratis proefles. De 2 en 3e les kun je ook nog iemand meenemen voor een proefles. Max. 12 kinderen per groep.

 

ONDERBOUW (groep 4 en 5)
Theaterreeks:  een  algemene oriëntatie op theater in spelvorm. Samenspel, expressie, stemgebruik en improvisatie komen voorbij. Laagdrempelige theaterspelletjes waarbij we al spelenderwijs toewerken naar een kort verhaal  dat we de laatste les presenteren.

Start  20 september. Laatste les: 13 december (presentatieles) In totaal 12 lessen.

 

BOVENBOUW (groep 6, 7 en 8)  Nieuwe lessen!

Blok 1

Samenspel, expressie, stemgebruik en improvisatie komen voorbij in de vorm van theaterspelletjes. Al snel gaan  de kinderen gaan aan de slag met stomme film (film zonder tekst) met als eindresultaat onze eigen film met o.a. slapstick!

Start op 20 september. De laatste les  is 15 november, we nodigen de ouders die avond uit in onze bioscoop!

 

Blok 2

Start op donderdag 22 november.  We werken naar een voorstelling toe, die we spelen  op zondagmorgen 31 maart 2019.  De voorstellingsochtend worden de kinderen verwacht van 8.30 tot uiterlijk 12.30 uur. Voorstelling start rond 10.30 uur.

 

Toneel is een 'teamsport', als je meedoet met toneel betekent het dat je  deelneemt aan alle repetities en  voorstellingen. Blokkeer a.u.b. tijdig deze data in je agenda!


Blok 3:

Start op donderdag 4 april. Laatste les op donderdag 20 juni.  De eerste 3 lessen gaan we aan  slag met fysiek theater en maskers (gebruik enkel je lijf!)  De laatste lessen schrijven de kinderen hun eigen korte teksten die we gaan uitspelen. In wie schuilt er een regisseur?

 

En bij genoeg interesse gaan we  met zijn allen naar een inspirerende voorstelling in het theater!


Kosten?  6,50 euro per lesuur, je geeft je op voor alle lessen. Betaling volgt na de eerste les, de kinderen krijgen dan een formulier mee om zich op te geven.

 

Kosten onderbouwgroep: voor 12 lessen 71,50 euro (incl. gratis proefles)

Kosten bovenbouwgroep: voor 33 lessen + eenmalig 25 euro voorstellingskosten.

Zonder proefles: 239,50 euro, met proefles: 233,50 euro 

In 1 keer te betalen of in 2 termijnen (2e termijn bij aanvang blok 2). 

 

Iedereen wordt elke les 10 minuten voor aanvang van de les verwacht.  In blok 2 werken we aan een voorstelling en wordt iedereen verwacht 15 minuten voor aanvang van de les te helpen klaarzetten en opruimen kan tot max. kwart over duren. Er zijn geen lessen in schoolvakanties!

 

Wil je je opgeven voor een gratis proefles of een heel jaar? Stuur een mailtje naar lappielapstok@hotmail.com, met daarin:

- je volledige naam

- de namen van je ouders

- je geboortedatum

- je adres

- telefoonnummer (liefst gsm)

- of je wel of geen ervaring hebt met toneel

- evt. andere relevante bijzonderheden

 

Wie weet tot 20 september!

 

*Neem je iemand mee voor een proefles? Laat dit a.u.b. altijd even van tevoren weten! Dit i.v.m. de voorbereiding van de les. Ben je een keertje ziek? Geef je dit dan a.u.b. even door?