Lappie Lapstok - aanbod voorstellingen.p
Adobe Acrobat document 5.2 MB
Folder aanbod Lappie 2017-2018.pdf
Adobe Acrobat document 26.5 MB

Wijs Eiland

 

 
Slodder heeft er genoeg van. Al die regels thuis! Vooral dat opruimen... Zien zijn ouders nu echt niet dat daar geniale uitvindingen in ontwikkeling op de grond liggen? Hij heeft er schoon genoeg van en vertrekt naar zijn nieuwste uitvinding. Even aan de knop draaien... en daar verschijnt een eiland zonder regels. Wijs eiland. Maar al gauw komen daar bekende gezichten het strand opgelopen. Het eiland raakt voller en voller met weglopers. 'Slodder, kan je een douche voor me uitvinden?' 'Wat gaan we doen vandaag?' 'Wie heeft er wat te eten?' Alles moet opnieuw worden uitgevonden. Dan worden de eilandbewoners op de proef gesteld door het eilandmonster en flessenpost...

 

Kom je meegenieten van ons onbewoond eiland? Melk uit een kokosnoot, maar je hoeft niet met de billen bloot. Reserveer je kaartjes door een mail te sturen naar lappielapstok@hotmail.com! Je  kunt je  kaartjes ophalen aan de kassa. We werken niet met kaartverkoop, maar een vrijwillige bijdrage in onze pot aan de kassa wordt gewaardeerd. Hiervan kunnen we gastdocenten laten komen voor o.a een circusles!

 

Let op: het aantal stoelen is beperkt, aangezien wij niet alle stoelen in de theaterzaal gaan gebruiken. Indien u niet meer kunt, geeft u dit dan a.u.b. eventjes door? 

 

Toneelles Oostburg

 

Hou je van toneelspelen en lijkt het je leuk om  meer te leren over theater? Geef je dan op voor een gratis proefles toneel!
Het toneeljaar wordt verdeeld in 3 blokken.  Elk blok leren we wat nieuws en sluiten we af met een klein of groot optreden om onze kunsten te tonen. We gaan aan de slag met improvisatiespelen, teksten, kostuums, theaterbegrippen, mimiek, clownerie, podiumpresentatie en meer...

Voor wie?

Elke donderdag om 16.00 uur: kinderen uit groep 4 en 5 (7 en 8 jaar)*

Elke donderdag om 18.00 uur: kinderen uit groep 6, 7 en 8 (9 t/m 11 jaar)*
Waar? In de gymzaal van De Windmaker, Oostburg
Eerste les? De eerste les is op donderdag 21 september.  Dit is een gratis proefles. De 2 en 3e les kun je ook nog iemand meenemen voor een proefles.

Iedereen wordt elke les 10 minuten voor aanvang van de les verwacht.  In blok 2 werken we aan een voorstelling en wordt iedereen verwacht 15 minuten voor aanvang van de les te helpen klaarzetten en opruimen kan tot max. kwart over duren. Er zijn geen lessen in schoolvakanties!
Kosten? 6,50 euro per les, je geeft je op tot het einde van het schooljaar. Je kunt het lesgeld in 2 termijnen betalen of in 1 keer na het volgen van een proefles. Totale kosten voor 33 lessen (waarvan 1 gratis) komen op: 208 euro. Betaling volgt na de proefles, de kinderen krijgen dan een formulier mee op zich op te geven.

 

* De lessen gaan door bij genoeg aanmeldingen... Voor groep 4 en 5 gaat blok 2 door bij minimaal 8 kinderen. Dus vertel het gerust verder!  Er mogen bij aanvang van een blok de eerste 3 lessen nog kinderen instromen, indien er plek is (max. 12 kinderen per groep), neem gerust iemand mee! 

Blok 1:  een  algemene oriëntatie op theater in spelvorm. Samenspel, expressie, stemgebruik en improvisatie komen voorbij.

Start 21 september.  Dit blok bestaat uit 12 lessen, waarvan de laatste les op 14 december een informele presentatie voor de ouders is. 


Blok 2: Start op donderdag 11 januari.  We werken naar een voorstelling toe, die we spelen in het Ledeltheater op zondagmorgen 22 april! (let op: datum gewijzigd, datum op flyer klopt niet meer... )l. Zaterdagochtend 10 maart 2018 werken we aan het décor en rekwisieten. Generale repetitie op donderdag 12 en 19 april!

Toneel is een 'teamsport', als je meedoet met toneel betekent het dat je  deelneemt aan alle repetities en  voorstellingen. Blokkeer a.u.b. tijdig deze datum in je agenda!


Blok 3:  De jongste groep gaat aan de slag met poppentheater, de oudste groep met straattheater. Beide groepen krijgen een gastles circus/clownerie. Start 26 april, laatste les op 14 juni.

 


Wil je je opgeven voor een gratis proefles of een heel jaar? Stuur een mailtje naar lappielapstok@hotmail.com, met daarin:

- je volledige naam

- de namen van je ouders

- je geboortedatum

- je adres

- telefoonnummer (liefst gsm)

- of je wel of geen ervaring hebt met toneel

- evt. andere relevante bijzonderheden

 

Wie weet tot 21 september!

 

*Neem je iemand mee voor een proefles? Laat dit a.u.b. altijd even van tevoren weten! Dit i.v.m. de voorbereiding van de les. Ben je een keertje ziek? Geef je dit dan a.u.b. even door?

Foto's van optreden Blok 2 De GeluksvogelLes 4 Mime met Hakim!