Lappie Lapstok, Sinterklaas voorstelling, poppentheater, poppentheater voorstelling

Rijdend Poppentheater

 

Een voorstelling met een rijdend marionettentheater   en  live gezongen liedjes!

 

Duur? max. 40 minuten, Korte versie? 25 minuten (min. 3)
Leeftijd? Van 3 t/m 9 jaar

Hoeveel? Zonder podium: maximaal 50 kinderen. In combinatie met volwassenen max. 70 toeschouwers i.v.m zicht. Kinderen zitten vooraan. Met podium max. 70 kinderen en met volwassenen max. 100 toeschouwers.

 

Extra optie: pietenworkshop 30 minuten (drama-activiteit)

 

 

Pakjespaniek

 

Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te eng), het paard van Sinterklaas vasthouden wil hij niet (te spannend) en al helemaal niet een cadeautje door de schoorsteen gooien (te gevaarlijk).   Omdat hij toch zijn pietendiploma wil halen, heeft Sinterklaas hem de opdracht gegeven het cadeautje van Pien te bezorgen.  Als blijkt dat de tovenaar Tatoe  de inhoud van Piens cadeautje graag wil gebruiken voor zijn toverdrank, zal hij toch wat Pietenlef moeten tonen om te zorgen dat dat niet gebeurt! Zal het  Piet lukken het pakje bij Pien te bezorgen? En hebben de kinderen zelf ook wat pietenlef en pietenslimheid? En natuurlijk komt er ook een Sinterklaasliedje voorbij!

 

De voorstelling is een Sinterklaasversie van voorstelling De Slissende Sleutel.
Enkel geschikt voor een rustige setting. Het is aangeraden deze voorstelling bij intochtfeesten enkel aan kinderen t/m 9 jaar aan te bieden.

 

Roetvegen?

Piet heeft in deze voorstelling een update naar de 21e eeuw gekregen en krijgt daarom enkel roetvegen van de schoorsteen op zijn gezichtje.