Lappie Lapstok speelt interactief en muzikaal kindertheater in Vlaanderen en Nederland. Verbeelding en verhalen voor de peuter- en basisschoolleeftijd in de vorm van voorstellingen, workshops en straattheater voor jong en oud. 

 

Bij alle activiteiten ligt de nadruk op verbinding, verwondering en zelf ontdekken. Verhalen en acts met  sociaal-emotionele en maatschappelijke  inhoud en dat alles liefst in een vintage jasje. Dit vanwege de liefde voor spullen met een eerder leven en vanuit een ecologische visie. Op menig rommelmarkt wordt er een interessant en gebruikt voorwerp ontdekt, waaruit een verhaal of act ontstaat. Alle activiteiten sluiten aan bij  Lapstoks missie: een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen in balans  leven met elkaar en de natuur. Theater en speelactiviteiten zijn hierbij een prachtig middel.

 

Wie is Lappie Lapstok?

Mijn volledige naam is Marisa Laperdrix*. Mijn liefde voor theater, zingen en het onderwijs, combineerde ik als basisschoolleerkracht  in de vorm van kunsteducatieve projecten.  Tijdens de opleidingen Docent Drama (Arnhem) en Kunstwetenschappen (Gent) proefde ik van het kunstwereldje en besloot ik naast het lesgeven, zelf te gaan spelen, schrijven en regisseren. Begin 2015 werd de  sprong naar zelfstandige gemaakt en sindsdien wijd ik mijn tijd en ideeën volledig aan Lappie Lapstok.  Ondertussen mag ik mij theatermaker, poppenspeler, verteller, songwriter en toneeldocent noemen. Ik werk tijdens het creëren en uitvoeren graag samen met andere makers en assistenten.

Uw wens vervullen we met veel plezier!

 

Marisa Laperdrix

 

 * Dankzij mijn Nederlandse diploma leraar basisonderwijs heb ik zowel ruim ervaring in het werken met kleuters als met kinderen van 6 t/m 12 jaar.   Met het vak drama heb ik ook ervaring in het middelbaar onderwijs.

* Je spreekt dit uit als 'Laperdrie', wat 'de patrijs' in het Frans betekent.