Lappie Lapstok speelt interactief en muzikaal kindertheater in Vlaanderen en Nederland. Verbeelding en verhalen voor de peuter- en basisschoolleeftijd in de vorm van voorstellingen, vertellingen en educatieve workshops.  Ook middelbare scholieren worden uitgedaagd tijdens dramaworkshops en projecten op maat. *

 

Voor evenementen en feesten  is het aanbod ondertussen rijk aangevuld met humoristisch straattheater, photoboots en animatie voor jong en oud.

 

De nadruk ligt op verbinding en  zelf ontdekken, verhalen en acts met  sociaal-emotionele en maatschappelijke  inhoud en dat alles liefst in een vintage jasje. Dit vanwege de liefde voor spullen met een eerder leven en vanuit een ecologische visie. Op menig rommelmarkt wordt er een interessant en gebruikt voorwerp ontdekt, waaruit een verhaal of act ontstaat...

 

Wie is Lappie Lapstok? 

 

Mijn volledige naam is Marisa Laperdrix*. Mijn liefde voor theater, zingen en het onderwijs, combineerde ik als basisschoolleerkracht  in de vorm van kunsteducatieve projecten.  Tijdens de opleidingen Docent Drama (Arnhem) en Kunstwetenschappen (Gent) proefde ik van het kunstwereldje en besloot ik naast het lesgeven, zelf te gaan spelen, schrijven en regisseren. Begin 2015 werd de  sprong naar zelfstandige gemaakt en sindsdien wijd ik mijn tijd en ideeën volledig aan Lappie Lapstok.  Ondertussen mag ik mij theatermaker, poppenspeler, verteller, songwriter en toneeldocent noemen. Regelmatig neem ik mijn enthousiaste assistenten mee op pad en werk ik samen met andere theatermakers. Uw wens vervullen we met veel plezier!

 

Marisa Laperdrix

 

 * Dankzij mijn Nederlandse diploma leraar basisonderwijs heb ik zowel ruim ervaring in het werken met kleuters als met kinderen van 6 t/m 12 jaar.   Met het vak drama heb ik ook ervaring in het middelbaar onderwijs.

* Je spreekt dit uit als 'Laperdrie', wat 'de patrijs' in het Frans betekent.