Lappie Lapstok speelt interactief en muzikaal kindertheater in Vlaanderen en Nederland. Verbeelding en verhalen voor de peuter- en basisschoolleeftijd in de vorm van voorstellingen, workshops en straattheater voor jong en oud. Aangevuld  met speel- en creatieve activiteiten.

 

Bij alle activiteiten ligt de nadruk op verbinding, verwondering, duurzaamheid en zelf ontdekken. Alle activiteiten sluiten aan bij  Lapstoks missie: een bijdrage leveren aan een wereld waarin mensen in balans  leven met elkaar en de natuur. Theater en speelactiviteiten zijn hierbij een prachtig middel. Verpakt in een vintage (=ecologisch) jasje!

 

Wie is Lappie Lapstok?

Lappie Lapstok is opgericht door Marisa Laperdrix uit Sluis. Zij goot als basisschoolleerkracht haar liefde voor theater, zingen en onderwijs  in kunsteducatieve projecten. Tijdens de opleidingen Docent Drama (Arnhem) en Kunstwetenschappen (Gent) proefde zij van het kunstwereldje. Begin 2015 werd de  sprong naar fulltime zelfstandige gemaakt.  Ondertussen mag zij zich theatermaker, poppenspeler, verteller, songwriter en toneeldocent noemen. Zij werkt tijdens het creëren en uitvoeren graag samen met andere makers en assistenten (zie voorstelrondje hieronder).

Uw wens vervullen we met veel plezier!

 

Deze toppers werken op zzp-basis voor Lappie Lapstok, wanneer zij weer een creatief idee heeft wat uitgebroed of uitgevoerd moet worden!

 

Eva Bellengé

 kostuum- en poppenmaker

en assistent bij de animatie

Lotje

 assistent bij de animatie, gaat ook zelfstandig op pad!

Hannah

acteur bij het Snoeplab en assistent bij de animatie


Johnny de Meijer

vaste spelcoach, acteur  Snoeplab, licht- en geluidsman bij voorstellingen in het theater.

Corneel Soeting

décorbouwer voor

theater- en animatieacts.

Hout is zijn ding!

Olof Sinke

verzorgt de opname en arrangementen van de kinderliedjes, achtergrondzang.


Helga

 Assistent bij de animatie en gaat ook zelfstandig op pad!

Wendy

 assistent bij de animatie, gaat ook zelfstandig op pad!

Alexandra

acteur bij het Snoeplab en assistent bij de animatie


Tim Hoek

 verzorgt  arrangementen en opname van de muziek bij Lappie Lapstoks eigen geschreven liedjes.

Coen Graphics

zie je een fijne illustratie? De kans is groot dat Coen Hamelink deze heeft ontworpen.

Rineke & Gérard dit gouden duo (ook wel ouders van...) staat altijd klaar voor Marisa. Gérard zaagt, boort en  schiet promotiefoto's. Rineke is handig met stof en

en doet spellingchecks!


Verder werkt Lappie Lapstok nog samen met poppenmaker Jan Zalud, poppenspelcoach Joost van den Branden (Tieret), Studio Raven, fotograaf WACON-Images, Around Productions (video), Plug-in techniek en nog heel wat assistenten!

 * Dankzij mijn Nederlandse diploma leraar basisonderwijs heb ik zowel ruim ervaring in het werken met kleuters als met kinderen van 6 t/m 12 jaar.   Met het vak drama heb ik ook ervaring in het middelbaar onderwijs.

* Je spreekt dit uit als 'Laperdrie', wat 'de patrijs' in het Frans betekent.